diumenge, 9 d’octubre del 2011

SITGES - VILANOVA, 2011, caminant per el gr92

                           

18-09-11
avui hem fet una sortida caminant, l'Elvira, la Mari, el Rodolf i jo.
Fa dies que vaig explicar-lis a la Mari i el Rodolf la sortida que vaig fer amb la bicicleta, anant des de Sitges fins a Vilanova, seguint el GR 92, es a dir, per la línia de la costa. I la cosa els va agradar tant, que vam quedar per fer el mateix recorregut, caminant. Lo important d'aquesta ruta, es que es fàcil, pensant per exemple amb l'Elvira, que fa temps que no fa alguna ruta.
Hem quedat els quatre a les 09,30 a les portes de casa, i hem anat fins a l'estació de rodalies de Viladecans amb el nostre cotxe. Allà, la Mari ha comprat els quatre bitllets en fide tren, preveient que nosaltres compraríem els quatre de tornada des de Vilanova.
                                 preparats per agafar el tren
M'ha cridat molt l'atenció lo buit que anava el tren. Si estem en crisi, potser que en lloc que tanquin hospitals o escoles del sector públic, com està passant, potser podríem començar retallant, per exemple, amb això, si passa un tren cada mitja hora, i passen buits, doncs que en passi un cada hora. O per exemple, si en cada vagó hi ha 100 fluorescents, doncs estalviem llum, i que en tanquin una tercera part.
No se, però crec que en el sector públic, encara hi ha moltes coses a fer per estalviar, i no anar en contra de la gent de pocs recursos, o de recursos molt limitats, que son els que utilitzen els hospitals públics o les escoles públiques, que es el que està passant, quan els tanquen. Perquè els altres, la gent acomodada, va als hospitals, clíniques i escoles privades.
En fi, que sempre paguen (paguem) els mateixos.
Ens ha agradat molt a l'Elvira i a mi tornar a passejar per els carrers de Sitges, per on veníem quan el Jordi era petit. Justament, i de pura casualitat, hem passat per aquell restaurant amb terrassa, on veníem a dinar, fa molts anys.
aquesta es la cafeteria on veníem amb l'Elvira i el Jordi, fa moltsssss anys


També hem tingut sort i el temps ens ha aguantat força be, perquè segons els butlletins meteorològics de la tele, avui ens esperava un dia de pluges, sobretot per la costa de Barcelona.
La caminada comença travessant tot el poble de Sitges, caminant per el seu passeig marítim, seguint les marques blanques i vermelles del GR. No se quina festa cel·lebren avui, perquè durant una estona, hem seguit una petita rua, amb gent disfressada de diferents motius.
En general, aquesta es una sortida fàcil i molt curta, però alhora divertida, amb un punt d'aventura, perquè es camina per un petit corriol, on a la dreta tenim, a tocar mateix, les vies del tren, notant el pas dels trens grans i ràpids, jo diria gegants, en una visió molt diferent de quan els veiem a les estacions, i a l'esquerra la costa, sigui la mateixa platja, o per amunt d'alguns petits penya – segats.


Es un camí molt conegut per els excursionistes i ciclistes, i a tothora et vas creuant amb gent, d'anada o tornada. També per alguna d'aquelles petites cales i llocs un tant amagats, son llocs de trobades sexuals de gais i gent homosexual. Fins i tot, en algun programa de televisió, han fet reportatges d'aquest lloc. Justament per això, en un parell de llocs hem vist onejar la bandera gai. La seva platja particular, la dels gais, es la Platja de l'home Mort.
Tot i la poca activitat muntanyenca de l'Elvira, ha fet una bona travessa, aguantant be les pujades i baixades que hem anat assolint, amb algun petit descans, aprofitant el moment per beure una mica d'aigua.
                                 els quatre, abans de dinar
Sobre les 13,00 hem arribat a Vilanova, i de seguida hem buscat un lloc on poder beure'ns una bona cervesa. Allà mateix, com hem vist que feien menú, ens hem quedat també per dinar.
Per la tornada, i seguint una mica els horaris dels rodalies, hem agafat el tren de les 14,38, que tot seguit ens ha portat fins a Viladecans, on hem agafat el cotxe per tornar cap a casa.
En total hem fet 8,00 qms, i ens hem gastat 39 euros, entre el dinar (34) i el tren (5)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada