dilluns, 10 de maig del 2010

12 Novembre 2006, RUTA DEL FERRO, RIPOLL - ST. JOAN ABADESSES

Avui l'Elvira, el Gerard i jo hem tornat a fer la Ruta del Ferro, a Ripoll. Com la primera vegada, hi hem anat amb el tren, per fer la jornada excursionista més autèntica, i també, per anar més tranquils i no haver de conduir.
Teníem previst agafar el tren de les 07,00 del matí, però aquesta hora tenia un problema, i es que, per arribar fins a l'estació de Sants, per agafar el tren, havíem de fer-ho amb el cotxe, perquè a aquella hora no hi havia rodalies. I si anàvem amb el cotxe, el més probable es que no trobaríem aparcament i hauríem de deixar el cotxe a l'aparcament de l'estació, amb el conseqüent pagament de l'estada. O sigui que, per evitar això, i també, perquè no dir-ho, per poder dormir uns minuts més, hem agafat el de les 07,47. es a dir, primer hem agafat el tren de rodalies a Viladecans, a les 07,08 i després aquest regional que ens portaria a Ripoll.
En aquesta ocasió, a diferència a l'excursió de l'any 2004, com que l'hem fet un mes abans, no hem trobat gent que anés a esquiar, però, en canvi, sí hem coincidit amb molta gent que anava amb la bicicleta, a fer l'anomenada Via Verda de la Ruta del Ferro.
A les 10,00 del mati hem arribat a Ripoll i, tot seguit, hem iniciat la ruta. Abans de tot, hem comprat pa a la fleca de ca l'Enric.
Com que l'Elvira feia molt de temps que no caminava, no hem volgut forçar-la i el nostre pla des del principi, ha sigut que ens aturaríem a dinar a l'antiga estació de tren de Sant Joan de les Abadesses, sense finalitzar la ruta, a diferència de l'any 2004, que vam arribar fins el final (3 qm. Més).
Com deia al començament, avui hem coincidit amb infinitat de gent que feia la ruta amb bicicleta. Moltes famílies, sobre tot amb nens petits, feien aquesta excursió amb bicicleta, de manera que nosaltres, caminant, hem estat tot el dia vigilant que no tinguéssim cap accident amb els ciclistes. Sobre les 12,30 del migdia hem arribat a l'estació de Sant Joan, on hem dinat. Portàvem de casa truita de patates i pollastre arrebossat, i allà mateix hem fet pa amb tomàquet. A més, hi havia una mena de bar, on hem comprat cerveses i refresc de coca cola per el Gerard.
El temps ha sigut bo, però a l'hora de dinar, pel fet d'haver-nos aturat, ens ha fet agafar una mica de fred.
A les 13,00 h., ens hem posat en marxa cap a Ripoll. La tornada es molt més fàcil, perquè fa baixada. A mig camí, ens hem trobat a un nen plorant, perquè, deia, que havia perdut els pares. Segur que ben aviat els ha trobat de nou. En aquest cas, molt malament per els pares, que haurien d'haver estat més amb compte del noi.
A les 15,00 hem arribat a Ripoll, i abans d'anar a l'estació, hem passat per la plaça de l'ajuntament, a veure el famós monestir de Ripoll. No hem pogut entrar, però des de fora es veu un edifici majestuós, molt bonic.
Abans d'agafar el tren de tornada, hem pres uns cafès i el Gerard un altre refresc.
En aquesta ocasió, a diferència de l'any 2004, no hem tingut cap problema amb cap borratxo, i el viatge de tornada ha sigut d'allò més normal.
A les 19,40 hem arribat de tornada a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada