dilluns, 10 de maig del 2010

14 Gener 2006

GR92
ST. JULIÀ DE VILATORTA - PATÀ DE SAU

Amb la gent de la UME, he fet una etapa del GR2, la que va de Sant Julià de Vilatorta, fins al pantà de Sau, d'uns 17 quilòmetres.
El GR2 es un sender de llarg recorregut, que va de La Jonquera a Aiguafreda, d'una llargada de 165 quilòmetres.
L'Elvira no ha vingut, perquè no està entrenada, i li sap greu que els demés l'hagin d'esperar. A més, potser millor que avui no vingués, perquè hem passat per una zona de roques, amb una gran inclinació, que li podia haver causat vertigen.
Ens hem trobat a les 07,00 davant del local de la UME, i hem fet el desplaçament amb els cotxes. Portàvem els cotxes, la Margarida, el Víctor i jo. En el meu, han vingut el Raul, i una dona que no recordo el nom, que, a més, es deu guanyar molt be la vida, perquè en aquest propers dies se'n va de viatge de turisme al Vietnam, amb la seva mare. A més, s'ha empenya't en pagar ella l'autopista.
Sant Julià de Vilatorrada està a uns 5 quilòmetres de Vic. Hem arribat sobre les 09,00, i el primer que hem fet ha sigut menjar-nos uns entrepans de fuet, que hem demanat a un bar del poble que es diu Núria. El Víctor i altres s'han empenya't en que els mengéssim, de lo bo que està el fuet de la zona i, certament, estava molt bo. El que m'ha sabut greu es que jo portava entrepans de casa, per esmorzar i per dinar, però be, tampoc es tractava de donar la nota, com vulgarment es diu.
Després d'esmorzar, ens hem posat a caminar.
En el moment d'arribar a Sant Julià, estàvem a -2 graus, o sigui, molt de fred.
Aquesta es una excursió amb uns meravellosos paisatges, amb moltes cingleres i penya segats de gran altura, però també d'un desnivell considerable. El fet de fer-lo a l'inrevés, (la ruta es de nord a sud i nosaltres fem de sud a nord), fa que el desnivell de pujada sigui més important que el de baixada.
Hem travessat una paratge preciós, molt a la vora d'un monestir, però amb cert perill. Es tractava d'uns rocalls molt inclinats i que, a més, estaven gelats, per lo que el perill de relliscar i caure rodolant uns quants metres era evident. L'hem travessat amb molt de compte de no caure.
Sobre les 14,00 h., hem arribat a la nostra destinació, al pantà de Sau. En el dinar ens ho hem passat molt be, explicant la gent coses del Camí de Sant Jaume. Tant ha sigut així, que hem perdut l'autobús que ens tornaria a Sant Julià, on estaven els nostres cotxes. El problema ha sigut que ens hem equivocat de lloc on esperar-lo, ja que ens havien dit que ens agafaria a una cruïlla. El que ha passat es que ens hem equivocat de cruïlla, i l'autobús, a les 15,00, s'ha anat sense nosaltres.
Hem tornat cap a Sant Julià amb un taxi. Hem anat els conductors, el Víctor, la Margarida i jo, a recollir els cotxes, per tornar cap enrere a recollir als altres.
He arribat a casa sobre les 18,00 hores, això si, molt refredat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada