dilluns, 10 de maig del 2010

19 Novembre 2006

BARNATRESC

PASSEJADA PER MONTJUÏC

Gaudint d'un bon dia de tardor, amb sol i bona temperatura, l'Elvira el Gerard i jo hem participat en una caminada, organitzada per el Foment Excursionista de Barcelona, fent una volta a la muntanya de Montjuïc. Es curiós, com passa molt sovint, que les persones desconeixem precisament allò que està més a la vora de casa. Quantes vegades he anat a Montjuïc al llarg de la meva vida? Moltes, clar, però mai havia passat pels camins per on hem passejat avui nosaltres tres.
La caminada, de 10 quilòmetres, començava a les 09,30 del mati, així que a les 08,45, aviat, com sempre en nosaltres, ja estàvem al lloc previst per la sortida, al costat de les tres xemeneies que estan a la avinguda del Paral·lel, de Barcelona. Com que era aviat, abans d'inscriure'ns, hem entrat en un bar del carrer Nou de la Rambla, (abans dit Conde del Asalto), a prendre uns tallats i una pasta. Es un bar, situat a la cantonada del Paral·lel amb Nou de la Rambla, ple de fotografies d'artistes i gent de la faràndula. Ja ho indica un cartell, on diu “cafè dels artistes”.
Després d'inscriure'ns, ens hem situat a prop de la sortida, per ser dels primers.
A les 09,30 h., en punt, han donat la sortida.
Com deia al principi, hem passat per llocs que no coneixia. Potser lo més bonic de tot, ha sigut quan hem arribat a dalt de la muntanya, i hem passat per el costat de les muralles del castell. Dèiem amb l'Elvira i el Gerard que, si en lloc d'ésser Barcelona, haguéssim estat a qualsevol altre lloc, haguéssim valorat potser d'una manera més apassionada aquests fantàstics racons de Barcelona.
Després de passar les muralles, hem arribat a un lloc anomenat “ el mirador de l'alcalde “, on la organització havia situat un control i avituallament. Ens han donat aigua, vi dolç, coca i xocolata. I això que no hem pagat res per participar-hi!!.
Degut a la gran quantitat de gent que participàvem, per passar aquest control hem fet una bona estona de cua.
Hem passat pel castell i les seves muralles, El Palau Sant Jordi, el Poble Espanyol, el Palau Nacional i el Mercat de les Flors.
Sobre les 12,00 h., hem arribat al final de la excursió, al mateix lloc de la sortida, on hem entregat la inscripció i hem recollit més aigua.
Finalment, sobre les 13,00 h., hem arribat de nou a casa, després de fer, com dic, 10 quilòmetres.
Molt bona sortida. Només ens hem gastat 4 euros dels cafès.
Es bo que el Gerard s'acostumi a caminar i fer una mica d'esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada